Distrivers en Van der Zee koken kerstdiner voor klanten voedselbank

Hoogeveen/Emmen, 10 december 2015

Distrivers en Van der Zee zetten zich graag in voor het maatschappelijke belang. Al jaren dragen we een steentje bij aan De Voedselbanken in Drenthe door producten te doneren. Met het zicht op de kerstdagen hebben we nagedacht wat wij als leveranciers van eten en drinken nog meer kunnen betekenen. Daarom organiseren we twee kerstdiners voor alle eenpersoonshuishoudens die zijn aangesloten bij De Voedselbank in Hoogeveen.

Helaas is heerlijk kerstdiner of kerstlunch niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben weinig te besteden, anderen verkeren in een sociaal isolement. Armoede en eenzaamheid zijn dingen die niet in onze maatschappij zouden moeten voorkomen. Het moet de mensen tijdens de feestdagen er niet van weerhouden te genieten.

Daarom organiseren we op 17 en 23 december twee kerstdiners. Alle eenpersoonshuishoudens die zijn aangesloten bij De Voedselbank in Hoogeveen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. We willen ze graag verwennen met een heerlijk kerstdiner en in contact brengen met andere mensen, wanneer zij daar voor open staan. We zien tegenwoordig al zoveel vereenzaming, daar willen we graag iets tegen doen. Met de buurtrestaurants die we in samenwerking met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen organiseren, proberen we dat bijvoorbeeld tegen te gaan onder ouderen in de gemeente Hoogeveen.